[challenge]Читателско бинго 2018

Читателските бингота не са нещо ново на хоризонта, но ето го нашият форумен вариант за тази година. Предните години опитахме корично бинго, филмово бинго и бинго по книжни белези (като например "дебютна на автора", "написана от европеец" и т.н.") Тази година реших да се спра на едно семпло бинго - по жанрове. Само няколко квадратчета се отдалечават  малко от определението "жанр" - като това за "поезия" или "български автор". И естествено - средното квадратче "по избор", за да направим бингото малко по-лесно!

Ако преди сте играли на бинго - каквото и да било - знаете, че целта е да попълните ред, колона или диагонал... и тогава да извикате БИНГО! В книжното бинго е същото. Както и с предните предизвикателства, за които писах, може да видите правилата на линка към форума, или като кликнете спойлер тага отдолу.
Кликнете за пълните правила на Бингото!
Правила:
Предизвикателството тече от 1 януари 2018 до 31 декември 2018. Може да се включите по абсолютно всяко време.
Прочетете книга, отговаряща на условието в квадратчето, и след това го задраскайте. Когато направите пълен хоризонтал, вертикал или диагонал, не забравяйте да извикате БИНГО!
Всяко попълнено квадратче ви носи по едно билетче в томболата; всяко бинго - по едно допълнително, а ако попълните цялата дъска - пет допълнителни L
Томболите са общи за всички годишни и месечни предизвикателства и ще ги правя на около три месеца. Томболите за предизвикателствата не са спонсорирани от издателства. Правя го, защото е забавно. Наградите са книги (повечето четени), книгоразделители, дрънкулки и ръчно изработени глупости. Понякога тегля по един победител, друг път по двама. Общо взето както ми е кеф.
Ако попълните цялата бинго карта, може да я започнете наново и да продължите да трупате билетчета. Освен това си печелите правото на малък виртуален книжен храм, където ще ви тачим като герой.

Няма много какво да обяснявам за личните си планове за това бинго. То е по жанрове, а аз по принцип честа доста разнообразно. Известен проблем може би ще са ми "биографията" (имах само една подходяща книга и я прочетох тази година :D). Всичко друго би трябвало да успея да го покрия. Проблемът при мен ще е с честотата на отчитане :D И може би с това да преценя в кое квадратче да сложа дадена книга, ако подхожда на няколко - ако е например хем дистопия, хем YA, защото след това не хубаво да се разместват квадратчета :D



Коментари

Популярни публикации от този блог

[book review] The Host/Скитница

Летен четатон

[readathon] Имало едно време... - Приказен четатон от bookfan.tasy